זרימה

יש שיגידו שבשיטת ה LEAN זרימה היא שם המשחק, שמטרת הניהול הרזה היא לשפר את הזרימה, להוביל לכך שמרגע הזמנת הלקוח עד האספקה יעבור מינימום זמן בו חו"ג שהפך למוצר ישהה בחברה. אם זמן זה יהיה מינימאלי החברה תגיע יותר מהר לקבלת הכסף. כדי להביא למינימום את הזמן מהזמנת חו"ג עד לאספקה של מוצר איכותי, יש לחפש ולסלק כל דבר שעוצר את הזרימה. במילים אחרות לחפש את כל המצבים בהם חומר מחכה למשהו ו/או למישהו כדי שיוכל להפוך למוצר וכדי שיוכל להימסר ללקוח.

עבודה במנות גורמת לכך שחלק מחו"ג ממתין לסיום העבודה על חלקים אחרים באותה המנה. שינוע בתוך המפעל משמעותו שחו"ג זז ממקום למקום ולמעשה ממתין עד שיגיע כדי שעבדו עליו. למעשה אם נבחן את כל סוגי הבזבוז הידועים, עליהם כתבתי כאן רבות, נוכל להבין שכל אחד מהבזבוזים הם כאלה שעוצרים את הזרימה ואם נסלקם נשפר עוד יותר את קצב הוצאת מוצרים מהמפעל או קצב מתן שירות ללקוחות.

הינה סרטון מבית היוצר של חברת ויזה, כפי שהיא רואה את נושא הזרימה (עד שנוצרת בעיה בלתי צפוייה...)

תגובות

פוסטים פופולריים מהבלוג הזה

GEMBA – המקום בו הדברים קורים

ניצולת מכונות

ברחל בתך הקטנה